Képzések - Laptop alapú IFRS és US GAAP

Az IFRS és US GAAP beszámolók készítése jelentős feladat minden érintett szakember számára, azonban ezt a kihívást kizárólag gyakorlatias eszközökkel lehet támogatni. Több éve adunk elő laptop alapú képzéseket, amit azért fejlesztettünk, hogy az IFRS és US GAAP ismereteket a gyakorlatba ültessük és alkalmazzuk.

A laptop alapú képzések foglalkoznak:

  • egyedi beszámolókkal;
  • konszolidációs műveletekkel.
    • Képzésünk egyedülálló, mert a résztvevők saját laptopjukon követik nyomon és végzik el önállóan a feladatokat lépésről lépésre, az oktató folyamatos támogatása mellett, minden kérdést megválaszolva. A résztvevők végül saját maguk tapasztalják meg az IFRS vagy US GAAP gyakorlati alkalmazását sikerélményként a képzés alatt.

      A képzésekre a résztvevőket megkérjük, hogy hozzák magukkal személyes laptopjaikat, amire feltöltik a képzésen alkalmazott Excel fájt a kiegészítő instrukciókkal együtt. A képzés célja, hogy egy magyar beszámolót átalakítsunk IFRS vagy US GAAP beszámolóra, minden részletében beleértve a halasztott adókat, átváltási árfolyamokat euróra vagy USA dollárra és megfelelő átsorolásokat. Az átalakítást IFRS-re vagy US GAAP-re bizonyos módosító tételeken keresztül érjük el, amelyeket a kiegészítő instrukciókban feladatokként sorolunk fel.

      A képzés végén az elkészül fájl, ami tartalmazza az IFRS vagy US GAAP mérleget, eredményt és cash flow kimutatásokat a résztvevők tulajdonában marad, ami módszertani hivatkozásként szolgál jövőbeli munkájukhoz.